Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden daha bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen binalabilmekle bile daha çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun yapı taşı nedeni yer yitirilmesine mahiyet vermemesi ve elan azca maliyetle işlemin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen eklenerek örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasar çizim evet da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Molekül 3- Kaçış merdiveni bünyenın dışında kalabilir. Ancak bununla ilişkin uyulması müstelzim kimi kurallar bulunan. örneğin; bir dokumanın veya binanın yüksekliği 21.50 metreden okkalı ise yapı dışına bariz merdiven yapılmasına müsaade verilmemektedir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve tütün sızdırmaz özellikleri tutulmak zorundadır.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda Yangın Çıkış Kapısı yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi sinein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup travmaya sebep vermemesi bâtınin kapatılmalıdır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında net olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunduğu standartlar çizelgesine bakılırsa yangın merdiveni imal etmek ve montajını geçirmek binaların yangından korunması muhtevain elzemdir.

Dizge odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının katı silsile otomasyon sistemlerine iyi aksesuarlarla donatılmıştır. Tip odası yangın bapları camlı olabilir.

Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetleme altına alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanılamar.

Kanat nüshası yahut kullanılması maksut menteşelerden kollara derece kaliteli bir malzeme ile konstrüksiyonlacak üretimlerde yangın kapısı yükselmekı belirlenebilmektedir.

Yangın çabucak insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi ciğerin yangın kapısı son denli kritik bir öneme sahiptir.

Ancak, yangın kapısı vandözları arasında hediye değişiklıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, orantılı fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, diğerleri etkili fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Malzeme: Yangın baplarında umumiyetle çelik veya ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha pekliklidir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mualla direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek karınin mutasavvertır.

Ister bayilerimiz gerekse vasıtasız toptan satış olarak horda nokta kayran illere özen vermekteyiz.

Report this wiki page